Cégünkről

Cégünk több mint 10 éve alakult, kezdetben csak Internet szolgáltatással foglalkoztunk, majd 2003-ban a rohamosan növekvő igények kielégítése érdekében, átlépve Bács-Kiskun megye határait terjeszkedni kezdtünk. Ekkor változott meg a cég neve Bács-Internetről OptimalConnection-ra. Célunk az optimális kapcsolat biztosítása az ügyfelek részére valamilyen IP alapú megoldással.

Napjainkban a vállalat jelen van az ország egész területén, közel 1500km hálózat használatával, a legkorszerűbb távközlési technológiák alkalmazásával. Kecskemét, Budapest, Százhalombatta, Baja, Cegléd, Hódmezővásárhely, Siófok, Gödöllő, Kiskőrös, Szentes, Debrecen, és ezek vonzáskörzeteinek ügyfelei élvezhetik szolgáltatásainkat. Ma már az Opticon Kft. nemcsak Internet szolgáltatással foglalkozik, hanem magas színvonalú telefon és televíziós szolgáltatást is biztosít.

A GVOP 4.4.2-es pályázat keretein belül 70 településen építettünk optikai gerinchálózatot, a legmodernebb technológiával, amely közel 100.000 háztartás részére biztosít 100 Mbps-os sávszélességű szimmetrikus adatkapcsolatot, amely nemcsak internet szolgáltatásra, hanem telefon és televíziós műsorszolgáltatásokra is alkalmas. Célkitűzéseink közt szerepel, hogy teljesen Triple Play (kép-hang-adat) szolgáltatók legyünk.